Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πάρτε τη υγεία σας στα χέρια σας!



Ο σκοπός αυτού του άρθρου, και του ιστοχώρου γενικότερα, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν αυτάρκεις και αυτόνομοι σε όλα τα θέματα υγειονομικής περίθαλψης (και όχι μόνο..). Η υπερ-εμπιστοσύνη και υπερ-εξάρτηση του δυτικού κόσμου στην ορθόδοξη αλλοπαθητική ιατρική (συμβατικοί γιατροί που συνταγογραφούν φάρμακα) , στα φάρμακα και την τυποποιημένη δυτική διατροφή μας έχουν φέρει σε μία λυπηρή κατάσταση εθνικής υγείας.  Δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διατήρηση της υγείας σας από εσάς τους ίδιους. Κατά την άποψή μας, πρέπει να δεχτείτε αυτή τη βασική ευθύνη  και όχι να εκχωρείται τόσο απλά και αβίαστα καθώς και άκριτα σε άλλους. Εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν (και πεθαίνουν) άσκοπα λόγω της εγκατάλειψης της υγειονομικής τους περίθαλψης σε άλλα χέρια.

Τα βήματα για να πάρουμε την υγεία μας και την κρίση μας για αυτήν στα χέρια μας, χωρίς να μας κατευθύνουν απλά και μόνο,  είναι εύκολα!
Η οργανωμένη Ιατρική
Στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του αιώνα, η οργανωμένη ιατρική έχει συμμετάσχει σε μία εξαπάτηση. Το κοινό έχει οδηγηθεί να πιστεύει ότι :

1) Μόνο η αλλοπαθητική ιατρική είναι νόμιμη, αποδεδειγμένη και αντάξια της δημόσιας εμπιστοσύνης (ενώ όλες οι άλλες μορφές θεραπείας πρέπει να αντιμετωπίζονται με δυσπιστία και να χαρακτηρίζονται ως αγυρτία κλπ..)

2) Οι αλλοπαθητικοί γιατροί είναι θεραπευτές.

Τίποτε από τα δύο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. Οι αλλοπαθητικοί γιατροί ενώ εμφανίζονται ως θεραπευτές, στην πραγματικότητα συμμετέχουν στην επιχείριση "διατήρησης ασθενών" . H γνωστή ρουτίνα πάει κάπως έτσι : Ο ασθενής επισκέπτεται το γιατρό και του λέει πιο είναι το πρόβλημα. Ο γιατρός του γράφει μία συνταγή για να βελτιώσει τα συμπτώματα. Η αιτία και η πρόληψη της ασθένειας δεν θίγονται ποτέ. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρόνια πασχόντων, ο ασθενής επιστρέφει τακτικά και επανειλημμένα για "επισκέψεις και τσεκ-απ". Αυτό το σύστημα δένει τον πειθήνιο και υπάκουο ασθενή με τακτικές επισκέψεις στο γιατρό, συγχρόνως κρατώντας το φιλικό φαρμακοποιό απασχολημένο με τις συνταγές. Κάπως έτσι έχει όλο το παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, σχεδιάστηκε ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Όλη αυτή η δραστηριότητα είναι απολύτως σύμφωνη με τον ασφαλιστικό κλάδο, δεδομένου ότι με βάση αυτό το παράδειγμα, η ασφάλεια ζωής με ιατρική κάλυψη γίνεται μία απόλυτη ανάγκη στη ζωή του καθενός.



Φυσικά ο μέσος, νέος αλλοπαθητικός γιατρός είναι χαρακτηριστικά απληροφόρητος για το παιχνίδι. είναι βαλμένος σε μία νοοτροπία και επηρεασμένος από την ιατρική σχολή, να θεωρεί ότι συμμετέχει σε μία τίμια περίθαλψη των ασθενών, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εργαλεία (και φάρμακα) διαθέσιμα στη σύγχρονη επιστήμη. Εντούτοις, διατηρώντας το μυαλό του κλειστό και όντας δεκτικός μόνο στην "αναθεωρημένη σοφία των ομοτίμων του", ο νέος γιατρός καταλήγει συνήθως στη διαιώνιση της προκατάληψης και της επιστημονικής ανεντιμότητας που διαπερνά το μεγαλύτερο τμήμα της "ιατρικής επιστήμης" σήμερα.

Ο ρόλος της δοατροφής


Ποιο ρόλο έχει διαδραματίσει η τυποποιημένη δυτική διατροφή στον καθορισμό του εθνικού προφίλ υγείας μας; ...Μεγάλο. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις που ούτε καν υπήρχαν τους προηγούμενους αιώνες. Ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις πχ., είναι παθήσεις του 20ου αιώνα. Το χρόνιο σύνδρομο κούρασης ούτε καν είχε αναφερθεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80. Όμως, μία μελέτη υπολόγισε, σήμερα, το 70% του αμερικάνικου πληθυσμού πάσχει από τη χρόνια κούραση! Πολλές σύγχρονες καταθλίψεις προέκυψαν κατά ένα μεγάλο μέρος ως αποτέλεσμα μίας θεμελιώδους αλλαγής στην εθνική διατροφή μας. Η χρόνια χρήση φαρμάκων και εμβολίων έχει διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο.

Τέλος στα ιατρικά έξοδα

Σε αυτόν τον ιστοχώρο, θα ερευνήσουμε ερωτήσεις και απαντήσεις στις σύγχρονες ασθένειες  και πως μπορείτε να μάθετε να φροντίζετε  τον εαυτό σας. Όλοι μας μπορούμε να μάθουμε πως να πάρουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου της υγείας μας στα χέρια μας και να βάλουμε ένα τέλος στην ανησυχία και τα συναισθήματα απελπισίας που προκαλούνται από την εμπιστοσύνη στο σύστημα της αποκαλούμενης "ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης".

Ερωτήσεις και απαντήσεις
Ας σκεφτούμε μερικές από τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις :

1. Τι μπορώ να κάνω;
Πάρτε εσείς τον έλεγχο και σταματήστε να εξαρτάστε από το γιατρό, το νοσοκομείο, την κλινική ή το φαρμακοποιό σας για να σας περιθάλψει. μάθετε αρχικά, πως δουλεύει το σώμα, μάθετε πως να αποφεύγετε την ασθένεια και μάθετε πως να θεραπεύετε μόνοι σας ΟΛΕΣ τις ασθενικές καταστάσεις αν αρρωστήσετε.

2. Αλλά χρειαζόμαστε τους γιατρούς και τα νοσοκομεία!
Μόνο σε πολύ περιορισμένες καταστάσεις. Για τις οξείες ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τα τροχαία ατυχήματα ή τις ξαφνικές καρδιακές προσβολές σίγουρα θα θέλετε να πάτε σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης ή σε ένα κέντρο πρώτων βοηθειών, αλλά για τις ασθένειες ρουτίνας, χρόνια πάθηση και ακόμα και για τις αποκαλούμενες μοιραίες ασθένειες, θα είναι καλύτερο να ενημερωθείτε και να μάθετε πως να θεραπεύσετε την πάθηση με μία μη φαρμακευτική προσέγγιση (τουλάχιστον αρχικά..). Οι πιθανότητες σας για μακροπρόθεσμη επιβίωση είναι γενικά πολύ μεγαλύτερες αν ακολουθήσετε την εναλλακτική, φυσική οδό. Συνήθως, η λήψη φαρμάκων για μακρά χρονική περίοδο θα χαμηλώσει την ανοσία σας, θα τοξινώσει το σώμα, θα προκαλέσει εκφυλισμό οργάνων και θα οδηγήσει σε σοβαρότερη, απειλητικότερη για τη ζωή ασθένεια.

Προφανώς θα ήταν πολύ καλύτερα αν οι κυβερνήσεις επέτρεπαν στους πολίτες τους να επιλέξουν τη θεραπευτική μορφή και το θεραπευτή της επιλογής τους, αλλά στην πλειοψηφία απαγορεύεται και επιβάλλεται με την τακτική Gestapo. Μπορείτε να ευχαριστείτε τα καρτέλ φαρμάκων και τους συμμάχους τους στην αλλοπαθητική ιατρική γι' αυτό. Α, και μην ξεχάσετε τους λιπόψυχους, γλοιώδεις και διεφθαρμένους πολιτικούς που ξεπουλάν το λαό σε αυτά τα κατοχυρωμένα συμφέροντα με την νομοθέτηση περιοριστικών νόμων κάτω από το έμβλημα της "προστασίας του κοινού".

Άρα, χρειαζόμαστε πραγματικά τους γιατρούς; Όχι, εσείς δεν τους χρειάζεστε. Η οργανωμένη ιατρική σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου από την παιδική ηλικία με την αντίληψη ότι τη χρειάζεστε καθώς και τους γιατρούς της. Το γεγονός είναι ότι... σας χρειάζονται.. κυρίως για να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα θα συνεχίσουν να έρχονται..!

3. Πως μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου;
Μέσω της εκπαίδευσης και της κατανόησης ότι ο Δημιουργός των Πάντων, που εργάζεται μέσω της φύσης, σας έχει εφοδιάσει ήδη με όλο τον απαραίτητο "εξοπλισμό" για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

4. Άρα τι πρέπει να κάνω;
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε πως να εργάζεστε με τη Μητέρα Φύση και να παρατηρείτε τους νόμους της. Και αυτή θα φροντίσει τα άλλα για σας.



Σημείωση : Μέσα από αυτό τον ιστοχώρο θα προσπαθήσω να συμβάλω όσο το δυνατόν περισσότερο στην απόκτηση αυτής της γνώσης, της λειτουργίας της φύσης μας, της κατανόησης αυτής, καθώς και τους τρόπους φυσικής αντιμετώπισης όλων των ασθενειών, αλλά στην ουσία θα μάθουμε μαζί, τι μας αποτελεί, τι χρειαζόμαστε και πως να φροντίσουμε τους εαυτούς μας σε όλα τα επίπεδα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτάρκεια και αυτονομία!

Πηγή : Γεωργιάδης Γεώργιος, Επιστροφή στη φυσική διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου