Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Φυσική Ρεφλεξολογία!!!



Με τον ερχομό του καλοκαιριού και τα συνεπακόλουθά του (άνοδος θερμοκρασίας, μπάνιο στη θάλασσα), μας δίνεται η ευκαιρία γι' αυτό που ονομάζουμε Φυσική (καλοκαιρινή) Ρεφλεξολογία. 

Φυσική Ρεφλεξολογία ονομάζουμε τη φυσική ενεργοποίηση των αντανακλαστικών-ρεφλεξολογικών σημείων που βρίσκονται στα πέλματα και πιο συγκεκριμένα στις πατούσες. Σε μια τέτοια περίπτωση, δε χρειάζεται κάποιος εξειδικευμένος θεραπευτής παρά μόνο το βάρος του σώματός μας, μια παραλία και ήλιος. Έτσι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα πέλματα μόνοι μας, με φυσικό τρόπο, διατηρώντας το σώμα μας υγιές. 

Περπάτημα με γυμνά πόδια 



Ιδανικός τρόπος ενεργοποίησης. Περπατάμε ξυπόλητοι σε μια παραλία με βότσαλα, τα οποία πιέζουν με το βάρος μας όλα τα σημεία στις πατούσες. Το κάνουμε όσο δεν πονάμε και μας είναι ευχάριστο. Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος οπότε βασιζόμαστε στην αίσθηση που αναφέρθηκε πριν. 

Εξαιτίας του εγκλεισμού στα παπούτσια και της απουσίας της απευθείας επαφής με τα φυσικά στοιχεία και πιο συγκεκριμένα με το έδαφος, τα πέλματά μας είναι αρκετά ευαίσθητα και είναι λογικό στην αρχή να πονάμε. Γι' αυτό ξεκινάμε από ψιλό χαλικάκι και όταν μας είναι άνετο προχωράμε σε μικρά βότσαλα και κατόπιν σε μεγαλύτερα. Δεν περπατάμε τις μεσημεριανές ώρες γιατί τα βότσαλα καίνε! Μόνο πρωί ή απόγευμα. Επίσης, δε χρειάζεται να πιεστούμε. Είναι προτιμότερο να κάνουμε λίγο κάθε μέρα παρά να φτάσουμε στα όρια της αντοχής μας. Σε μια τέτοια περίπτωση το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να προκαλέσουμε υπερδιέγερση και κατά συνέπεια έξαρση των συμπτωμάτων. 

Συνοψίζοντας, το περπάτημα με γυμνά πόδια μας δυναμώνει γιατί: 

α) ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τη γη και θυμόμαστε το φυσικό τρόπο βαδίσματος 
β) γυμνάζει τους μύες, συνδέσμους, τένοντες των ποδιών 
γ) ενεργοποιεί τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις όλου του σώματος. 

Έκθεση πελμάτων στον ήλιο 



Ένας άλλος τρόπος διέγερσης είναι την ώρα που είμαστε ξαπλωμένοι στην παραλία να στρέψουμε τα πέλματά μας προς τον ήλιο. Τα σηκώνουμε λίγο από το έδαφος ώστε να τα «δει» καλύτερα ο ήλιος και τα κρατάμε εκεί για 5'-10' (εννοείται πως τα στηρίζουμε κάπου γιατί αλλιώς θα κουραστούμε). Η ηλιακή ενέργεια από μόνη της θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά σημεία χωρίς εμείς να κάνουμε κάτι σημαντικό. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε στα πέλματά μας την ευκαιρία να εκτεθούν λίγο στον ήλιο, κάτι που δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ... 

Οι ώρες που μπορούμε να το κάνουμε είναι οι πρωινές και οι απογευματινές που έχουν γλυκό φως. Τα μεσημέρια του καλοκαιριού ο ήλιος δεν είναι και τόσο φιλικός. 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ! ! 




Από: Φώτης Σκουρλέτης 
Πηγή: drosostalida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου